Saturday, December 20, 2008

Adio ....



"S-a avantat pe unul dintre cele mai periculoase trasee de catarare din Bucegi, iar viscolul si oboseala l-au doborat, cred salvamontistii. I-au recuperat trupul dupa ore in sir de cautare, pe o vreme infernala: ger, ninsoare si vant naprasnic.
Barbatul care si-a pierdut viata urca impreuna cu un prieten pe Valea Costilei, un traseu periculos si vara, recomandat numai alpinistilor cu experienta. Un pas gresit l-a aruncat 50 de metri intr-un hau. "
Sursa: stirileprotv.ro

Liviu .... atat, il stiu doar dupa numele mic, Liviu si atat, prietenii ii mai strigau si "Don Corleone".
Prima si ultima oara cand l-am intalnit pe Liviu a fost acum o saptamana in muntii Cozia, intr-o tura organizata de Mike, si Liviu a reusit de prima data sa fie in centrul atentiei cu povestile lui, cu glumele lui .. avea un farmec anume prin care reusea sa ne capteze la toti atentia.. in aceea tura a fost singurul care a dormit la cort, l-am ajutat sa si-l monteze, el dorea sa se antreneze pentru alpinism hivernal, avea cel mai greu rucsacu dintre toti, in timp ce noi am preferat caldura cabanei el a ramas fidel sacului lui de dormit..
avea planuri mari pentru aceasta iarna dar se pare ca Dumnezeu avea alte planuri pentru el..si la luat in ceruri pentru o ultima ascensiune..

La revedere, Liviu
Dumnezeu sa te odihneasca!

De-o vale pe nume Costila

Cu zapada-n zori de Craciun

Mi-aduce aminte o cruce

Si lacrimi de afine adun.


De-un nume de Liviu

Cu glume la el mereu

Mi-aduce aminte o sunca

Si usturoiul ce arde sufletul meu.

by Andrian Purdel


carpati.org

4 comments:

  1. Abia atunci când unul dintre noi pleacă pe drumul fără cale de întoarcere pentru a urca munţii de dincolo de nori, conştientizăm cât de mici suntem în faţa Muntelui şi lui Dumnezeu.

    Dumnezeu să-l odihnească pe Liviu, acolo sus, în munţii de dincolo de nemărginire.

    ReplyDelete
  2. imi amintesc de fata lui cand a auzit ca pentru petrecerea de revelion aveam de gand sa gatesc sufle de broccoli... nu pot sa cred ca nu vom mai auzi povestile lui, ca nu vom mai pasi pe urmele lui in zapada...
    Dumnezeu sa-l odihneasca.

    ReplyDelete
  3. Acum in ajunul Craciunului, nu putem decat sa il deplangem in liniste pe cel care a plecat prea repede pentru anii lui dintre noi. O lumanare precum ochii sai sa aprindem cu totii pentru ca sufletul lui sa isi gaseasca linistea in ceruri

    ReplyDelete
  4. Nemarginirea l-a purtat departe...a fost bine, a fost rau, ne va spune el insusi cand ne vom reuni dincolo de lume. Stiu insa ca numele lui se va lega tot timpul de Cozia, de Tancul Ascutit,de Valea Galbinelelor, de Braul Mare al Costilei si de multe locuri in care a ajuns si pe care le-a iubit, se vedea pe chipul lui ca le iubea

    ReplyDelete