Sunday, December 14, 2008

Muntii Cozia - Cabana Cozia

Tura de iarna in Muntii CoziaZiua 1: Manastirea Turnu-"La Troita"-Muchia Scortaru-Muchia Turneanu-Cabana Cozia

Ziua 2: Cabana Cozia-Muchia Vladesei-pe la Coltul lui Damaschin-Manastirea Stanisoara-Curmatura “La Troita”-Manastirea Turnu

Initial tura ar fi trebuit sa se desfasoare in Muntii Iezer - Papusa, dar datorita conditiilor atmosferice neprielnice si a faptului ca aveam de traversat 3-4 ore de gol alpin in conditii de iarna, organizatorii (a.k.a Mike) au decis sa mute tura in Muntii Cozia, un munte "spiritual", avand accesul la intrarea in trasele turistice mai comod decat in Iezer. Personal aceasta decizie m-a incantat mai mult, pentru ca in Iezer am fost odata anul acesta si faptul ca trebuia sa iau iarasi la picior deprimanta Culme Vacarea ma cam demoraliza, asa in Cozia chiar imi doream sa ajung si in mai ales intr-un peisaj de iarna, punctele de belvedere din Cozia sunt minunate, faptul ca poti vedea o alta perspectiva a creastei Fagarasului de la Vest la Est, m-au determinat sa imi anunt imediat participarea la aceasta tura.
Este prima oara cand merg pe un traseu de munte fara prietena mea Simona (ocupata cu job-ul) sau partenerul de tura Geo ("obligatii" de munca), dar noi colegii de tura au reusit sa aline aceasta lipsa.

Locul de intalnirea este la Manastirea Turnu la ora 11:00, noi 5 (Ileana, Gina, Adela, Sergiu si eu) care am venit cu mijloc de trasport "propriu" am ajuns destul de repede, cam cu jumatate de ora mai devreme fata de ora stabilita, deci avem timp suficient sa ne echipam pentru urcare, sa mancam ceva, ca nu am avut timp dimineata sa servim micul dejun. Intre timp dam telefoane sa ne interesam de restul participantilor la tura si aflam ca abia au ajuns la Ramnicu Valcea si mai dureaza ceva pana sosesc si ei la locul de intalnire. Prin urmare ne ramane timp sa vizitam Manastirea Turnu, iar unii dintre noi sa "atipeasca" nitel!

In aceeasi parcare goala de la Manastirea Turnu, mai era montat si un cort .. aveam sa aflam abia dupa sosirea celorlati ca era vorba despre Mihaela si doi "pinguini" Vali si Emil, care venisera de vineri seara si au facut bivuac langa Manastire!


Asa ca pe la ora pranzului se aduna intreaga "ceata", sosind si Mike cu Radu, Mihai. Felicia, Liviu, Catty si Stefan, suntem in total 15 persoane.
Mike isi ia rolul de lider in serios si ne urneste pe toti la deal, spre cabana Cozia.incet unul dupa altul ne insiram pe tot drumul, si printre picaturi ne strecuram la deal. ..................

Cititi si versiunea Gineicontinuare

5 comments:

 1. unii pe o parte, altii pe o parte si la punctul de intalnire faceti schimb de tricouri, nu?
  Am inteles bine?

  ReplyDelete
 2. Ma lasi sa folosesc si eu poza cu noi 15 pentru RT-ul de pe carpati? :)
  Mi se pare foarte reusita si sugestiva ca mod de prezentare...si harta de la inceput imi place cum a iesit :)

  ReplyDelete
 3. cu draga inima.. daca doresti la o rezolutie mai mare o pot trimite si pe mail!

  ReplyDelete
 4. Superba tura! Cozia are o gramada de frumuseti ascunse.

  ReplyDelete